English (United Kingdom)Română (România)

Concepte de bază

Ştiri Blitz
Tocmai am lansat noua versiune a site-ului. În săptămânile ce urmează vor avea loc actualizări de conţinut, deci vă rugăm să reveniţi frecvent pentru a fi la curent cu progresul dezvoltării site-ului. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să utilizaţi formularul de contact.
Home PC - Calculator Personal
PDF Imprimare

Termenul computer personal (în engleză: personal computer sau PC, care se pronunţă pi-si.) are trei semnificaţii posibile:

  • Calculatoarele de tip IBM PC cu microprocesor de tip Intel 8088 (un Intel 8086 cu magistrala de date pe 8 biţi) sau altă versiune ulterioară, iniţial concepute pentru un singur utilizator, care au impus termenul; în ziua de azi IBM nu mai fabrică PC-uri.
  • Un termen generic care descrie calculatoarele compatibile cu specificaţiile IBM;
  • Un termen generic folosit uneori (dar impropriu) pentru a descrie toate computerele de capacitate şi performanţă relativ mici, de birou sau chiar portabile.
 
Prima generaţie de computere personale a fost cunoscută şi sub denumirea de "computere pentru acasă" (home computers).
Astăzi, majoritatea calculatoarelor mici sunt PC-uri, deci compatibile din punct de vedere hardware cu PC-urile iniţiale ale firmei IBM. Ele folosesc procesoare fabricate de firmele AMD sau Intel.
Prin contrast, există şi calculatoare mici care nu sunt PC-uri (au alte principii de funcţionare decât PC-urile). În ziua de azi (2007) ele sunt fabricate de firmele Apple (familia de calculatoare Macintosh), Hewlett-Packard, SGI, Sun Microsystems şi altele.
Numărul de computere personale aflate în uz în lume a depăşit pragul de 1 miliard în luna iunie 2008. 
(De la Wikipedia)
 
Ultima actualizare în Sâmbătă, 29 Noiembrie 2008 14:51
 
Please wait while JT SlideShow is loading images...
PME SERVICESCOMPUTER SERVICEBest Service - PMEPME-SERVICE - Computer PartsBest components for gamersPME-Service - OEM IntegratorPME-SERVICES - Best PeriferalsPME-SERVICES - Desktop ComputersPME-SERVICES - Networks and Communications
home search